Als ondernemer moet je rekening houden met een boel zaken. Ook moet je de energiekosten op orde hebben en is dit vaak voor midden- kleinbedrijven een grote kostenpost. Toch kun je op deze kostenpost ook veel besparen door aangesloten te zijn bij de juiste energieleverancier. Hieronder lees je alles over het vergelijken van zakelijke energiecontracten.

Zakelijke energie

Energie die geleverd wordt aan een pand met een zakelijke functie wordt ook wel zakelijke energie genoemd. Naast kantoorpanden, winkels, restaurants en sportscholen kan ook een zzp’er een zakelijk energiecontract afsluiten. Je komt in aanmerking voor zakelijke energie wanneer je een maximale elektriciteitsaansluiting van 3 x 80 ampère voor elektriciteit of meer dan 40 kubieke meter per uur voor gas hebt. Dit is een groot verschil met particuliere huishoudens met een elektriciteitsaansluiting van 3 x 25 ampère. 

Besparing

Het besparen op zakelijke energie kun je binnen een paar minuten regelen. Het kan zelfs al honderden euro’s per maand schelen als je overstapt naar een goedkopere energieleverancier. Dit is tevens een simpele besparing binnen je bedrijf. Aan de hand van de handige Energievergelijker weet jij binnen no time hoeveel kosten in zakelijke energie jouw MKB kan besparen. Er bestaan veel aanbieders op de markt die zakelijke energie leveren. Wanneer je op het punt staat om als MKB’er zakelijke energie te vergelijken, moet je wel goed ingelicht zijn. Naast het kijken naar de goedkoopste prijzen, is het ook van belang om je te verdiepen in de voorwaarden die aan de contracten zijn verbonden.

Contracten vergelijken

Wanneer je ‘energie vergelijken zakelijk’ intypt, kun je eenvoudig met een vergelijkingssite de goedkoopste energieleverancier achterhalen. Controleer wel allereerst of je aan de voorwaarden voldoet om te kunnen profiteren van een zakelijk contract. Deze voorwaarden zijn onder andere wanneer je een zelfstandige ruimte hebt en dat je voldoende energie verbruikt. Daarna vul je simpelweg de postcode van het zakelijke pand in. Binnen een handomdraai kun jij verschillende energieleveranciers vergelijken.

Zakelijk of particulier?

Wanneer je een eigen winkel of restaurant hebt, is het vanzelfsprekend om voor een zakelijk energiecontract te gaan. Echter, is het voor zzp’ers een ander verhaal. Zzp’ers die van huis werken moeten nadenken of een zakelijk energiecontract wel zo aantrekkelijk is. Wanneer je alleen gebruikmaakt van een laptop, is een particulier energiecontract ook prima. Wel brengt een zakelijk contract voordelen met zich mee: je kunt als zzp’er bijvoorbeeld de btw van de energiekosten aftrekken als je een apart kantoorpand aan huis hebt. Het is daarom altijd verstandig om zowel een zakelijke als een particuliere energievergelijker in te vullen.

About Author

Onlino