Heb jij last van een pluizig haar? Wanneer het haar uitgedroogd is breekt het wat af en begint het met pluizen. Hierdoor ziet het er vaak onverzorgd uit. Pluizig haar is om gek van te worden! Gelukkig zijn er genoeg handige tips, tricks en lifehacks die jouw haar kunnen redden van AL DAT PLUIS! Lees verder om 5 verschillende tips te ontdekken tegen een van de meest voorkomende haarproblemen. 

Tip 1 Hittebescherming 

Tijdens het föhnen of stijlen van je haar droog je het nog meer uit. Dit kan snel pluis veroorzaken. Door eens een hittebeschermer te gebruiken kun je dit probleem al oplossen. Ook föhnen op een koelere stand kan zeer goed helpen. Bepaalde föhns en stijltangen hebben ionen en anti ionen functies wat er ook nog eens voor zorgt dat jouw haar niet statisch wordt.

Tip 2 Haarborstels

Wist je dat sommige haarborstels pluis veroorzaken? Bepaalde materialen kunnen statisch zijn en jouw haar laten pluizen. Door eens met een houten borstel te kammen heeft het geen statisch effect op het haar. Ook dankzij veel professionele haarborstels kun je gedag zeggen tegen die rommelige haardos.

Tip 3 Pluis tijdens het slapen

Na het slapen kun je ontwaken met een wilde bos. Hier kun je een aantal dingen tegen doen. Probeer eens een knot of staart in te doen tijdens het slapen. Ook een vlecht kan werken. Hierdoor wordt je ook nog eens wakker met prachtige waves.

Tip 4 Minder heet douchen

Door het douchen kan jouw haar al pluizig worden. Dit komt met name door het omhoog draaien van de temperatuur. Hierdoor wordt het nog droger. Probeer eens jouw haar na te spoelen met koud water om de haarschubben te laten sluiten, waardoor het haar weer gladder wordt.

Ook door teveel te douchen kan jouw haar meer gaan pluizen. Als je vaak doucht was je de natuurlijke oliën uit je haar, die het haar juist gladder en glanzender maken. 

Tip 5 Haar drogen na het douchen

Wat doe je na het douchen? Je haar drogen natuurlijk. Ook op dit vlak worden veel fouten gemaakt. Het is aan te raden nat haar na het douchen te drogen met een microvezel handdoek, zo wordt het snel maar mild droog. Ook kun je een T-shirt gebruiken. 

Nog een fout tijdens het drogen van het haar… Schudt jouw haar niet op. Wanneer je met een handdoek wild jouw haar opschudt kan het pluis veroorzaken.

About Author

Onlino