Twee keer per dag tandenpoetsen en twee keer per jaar de tandartspraktijk Rotterdam centrum bezoeken. Dat is prima, zal je denken. Toch komt er bij een goede mondhygiëne veel meer bij kijken dan alleen het bovenstaande. Hieronder geven wij jou een aantal tips voor de optimale gebitsverzorging.

Tip 1: Weet hoe je moet poetsen

Twee keer per dag je tanden poetsen is belangrijk, zoals we net ook al benoemden. Maar weet je eigenlijk wel hoe je dat het beste doet? Zo moet je in cirkelvormige bewegingen jouw tanden bij langsgaan gedurende twee minuten. Ook moet je het tandvlees meenemen, want hier kunnen anders een boel bacteriën achterblijven. Let er wel op dat je niet te veel kracht zet. Dit kan zelfs beschadigingen aan het glazuur veroorzaken, en dat wil je natuurlijk voorkomen. 

Tip 2: Flossen

Maak jouw tanden bacterievrij met wat flosdraad, of gebruik een ragertje of een stoker. Hiermee kun jij de ruimtes tussen jouw tanden schoonmaken. Het haalt namelijk de etensresten weg, maar ook tandplak. Dat is prettig, want met een tandenborstel kan het nogal lastig zijn om bij deze ruimtes te komen. Een keer per dag flossen is prima. 

Tip 3: Poets ook je tong

Een goede reinigingsbeurt is pas klaar wanneer je ook aandacht hebt besteed aan jouw tong. Veel mensen slaan dit over, terwijl de tong een plaats is waar veel bacteriën leven. Dit komt omdat de tong een ruwe structuur heeft en dat zorgt ervoor dat de bacteriën hier makkelijk op blijven kleven. Bovendien kan een tong vol bacteriën ook de boosdoener zijn van een slechte adem. Redenen genoeg dus om de tong te poetsen. Maar, hoe ga je te werk? Schaf een tongborstel aan en schraap hiermee over jouw tong. Begin achteraan en ga langzaam naar voren. Herhaal dit totdat jouw tong weer mooi schoon is.

Tip 4: Ga regelmatig naar de tandarts

Natuurlijk hoort een bezoekje aan de tandarts ook bij een goede gebitsverzorging. We benoemden net al dat je sowieso twee keer in het jaar jouw gebit moet controleren. Daarnaast kun je ook naar de mondhygiëniste gaan die eens in de zoveel tijd jouw gebit voorziet van een poetsbeurt. Al met al is het belangrijk om je in te schrijven bij een tandarts die jou kan helpen met het verzorgen van jouw gebit. Bovendien is dat ook een prettig idee, want mocht je wel ineens veel pijn hebben aan jouw gebit dan kun je altijd terecht bij de spoed tandarts Rotterdam.

About Author

Onlino