Hongarije is al jarenlang een populaire bestemming voor de vakantieperiodes. Het land kent veel bezienswaardigheden en er zijn een groot aantal steden die nog niet ontdekt zijn door toeristen. Zodra je in het land aankomt, lijkt het alsof je in een heel andere wereld terecht bent gekomen. Veel in het land is immers nog precies zoals het was en niet te vergelijken met Nederland. Voordat je op vakantie gaat, moet je je wel goed voorbereiden. Je wilt immers alles gezien hebben van de toeristische hotspots, maar ook ontdekken wat Hongarije nog meer te bieden heeft. 

De hoofdstad en de natuur ontdekken

Als eerste heb je natuurlijk Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Wanneer je een stedentrip hebt gepland heb je ongeveer vier dagen nodig om alle bezienswaardigheden te bezoeken. Als je door het land heen trekt, is soms twee dagen al voldoende. Er zijn immers nog meer steden te ontdekken. Het Balatonmeer mag ook niet overgeslagen worden. Niet alleen kun je hier heerlijk aan het water zitten of genieten van de natuur, ook zijn er veel andere bezienswaardigheden. Er is zoveel te zien, dat je hier wel een langere vakantieperiode kunt verblijven als je dit wilt.

Meer dan alleen Boedapest

Daarna kun je doorgaan naar Debrecen. Dit is de tweede stad van Hongarije en heeft zelfs nog meer geschiedenis in zich. Wanneer je hier jouw vakantie doorbrengt, kun je veel culturele bezienswaardigheden aantreffen. Het wordt daarnaast beschouwd als het intellectuele centrum van het land. Hier vind je onder andere het Calvinist college, de Grote Kerk en het Deri museum. Ook zijn er een groot aantal andere musea te ontdekken. Wanneer je in augustus gaat, vergeet dan niet om het bloemencarnaval mee te pakken. Vanuit deze stad kun je nog veel meer gebieden gaan ontdekken tijdens jouw reis.

About Author

Onlino