Armenië is een land dat nog door niet heel veel mensen ontdekt is. Desondanks kent het land veel mooie plekken die voor de echte reizigers onder ons zeker niet overgeslagen mogen worden. Niet alleen gaat het hierbij om de mooie steden die het land te bieden heeft, maar ook om de rijke natuur. Armenië kent namelijk veel verschillende hotspots. Zo kun je bijvoorbeeld naar de hoofdstad Jerevan gaan. De gebouwen zijn veel met vulkanisch gesteente neergezet en er zijn veel musea te vinden om te bezoeken. Tevens kun je vanaf het centrum nog veel meer gaan ontdekken van de stad en de geschiedenis.

Natuur en meer

Als je ook nog natuur wilt ontdekken in Armenië mag het Sevanmeer niet ontbreken. Dit is namelijk het grootste meer van het land en je kunt er heerlijk ontsnappen. Veel lokale inwoners trekken in de benauwde zomermaanden naar dit gebied om de hitte te ontvluchten. Je vindt er echter niet alleen natuur, maar ook enkele bezienswaardigheden. Zo kun je onder andere een klooster op een schiereiland gaan bezoeken. Ook zijn er veel activiteiten te beleven en kun je gaan genieten van heerlijke gerechten in een van de restaurantjes in de omgeving.

Een onvergetelijke vakantie hebben

Uiteraard is er nog veel meer te zien in Armenië. Voordat je naar het land vertrekt, is het daarom aan te raden dat je voor jezelf een plan maakt. Aan te raden is om er een rondreis van te maken. Door verschillende delen van het land te ontdekken merk je pas dat het land veel te bieden heeft. Ieder gedeelte zorgt weer voor nieuwe indrukken en geen enkele stad is hetzelfde. Of je nu voor de natuur, sportieve activiteiten of juist culturele bezienswaardigheden gaat, je kunt altijd voldoende ondernemen om er iets onvergetelijks van te maken.

About Author

Onlino