Oost-Europa is jarenlang een deel van het continent geweest waar vrijwel geen toeristen heen gingen. Het is er immers niet altijd rustig en vaak is er veel over in het nieuws te vinden. Toch zijn er een groot aantal delen van Oost-Europa die niet mogen ontbreken bij de echte vakantiegangers. De lijst aan bezienswaardigheden zijn eindeloos en je kunt van iedere citytrip weer een nieuwe belevenis maken. Een van de steden die dan zeker niet mag ontbreken is Belgrado in Servië. Hier vind je onder andere het Kalemegdan fort en de op een na grootste Orthodoxe kerk van de wereld ‘Sint Sava’.

De natuur verkennen

Een andere bezienswaardigheid waar je niet omheen kunt, is het Triglav National Park in Slovenië. Vooral als je van natuur houdt, moet je hier zijn geweest. Het is een van de mooiste parken waar je naartoe kunt gaan en kent verschillende meren en watervallen. Ook bergen en rotskloven komen voorbij. Het lijkt direct alsof je in een sprookje terecht bent gekomen. Voor nog meer natuur kun je ook naar de baai van Kotor in Montenegro gaan. Deze baai bestaat uit vier verschillende baaien en je hebt een mooi uitzicht vanaf iedere plek.

De rijke geschiedenis van een land

Voor cultuur kun je juist weer hele andere steden bezoeken in Oost-Europa. Zo kent Praag bijvoorbeeld veel bezienswaardigheden door de rijke geschiedenis. Ook Boedapest in Hongarije mag niet overgeslagen worden. Vanuit beide steden heb je ook gelijk de mogelijkheid om naar andere delen van de landen te reizen voor een unieke rondreis. We sluiten het rijtje af met Sofia in Bulgarije. Hier is namelijk ook een rijke geschiedenis en daarnaast zijn er verschillende culturen in een stad terug te vinden. Vanaf de top van Vitosha kijk je in de avonduren naar de prachtige zonsondergang.

About Author

Onlino