Litouwen is een van de drie Baltische Staten en heeft zich als eerste land van de Sovjet-Unie weten af te scheiden. Dit gebeurde in 1990. Ondanks deze afscheiding zijn er nog veel invloeden van deze heerschappij terug te vinden. Sinds de onafhankelijkheid heeft het land zich wel weten te ontwikkelen tot een modern land, waar veel te zien en te doen is. Een vakantie in dit land is daarom ook een echte aanrader. Je kunt jouw vakantie bijvoorbeeld beginnen in hoofdstad Vilnius. Deze stad heeft een rijke geschiedenis en je vindt in het centrum vooral barokstijl terug.

Door naar de kust

Vanaf Vilnius kun je echter alle kanten op in het land. Zodra je de rijke geschiedenis hebt ontdekt en de bezienswaardigheden hebt bezocht die te maken hadden met de bezetting van de Sovjet-Unie, ga je bijvoorbeeld door naar de kust. Hier zijn geen stranden te vinden zoals bij de meeste vakantiebestemmingen. Vanaf de kust kun je naar de verschillende eilandjes en de houten huisjes in Trakai National Park ontdekken. Ook kun je hier fietsen en wandelen om de natuur van dichtbij te zien. Op deze plekken zul je je nooit vervelen. Je kijkt je ogen uit bij het zien van de verschillende gebouwen en de flora en fauna.

Het nachtleven ontdekken

Naast de bezienswaardigheden mag de Litouwse keuken niet vergeten worden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Cepelinai, een lokaal aardappelgerecht. Ook andere gerechten van de menukaart zijn de moeite waard om te proberen. Vanaf het restaurant stap je zo het nachtleven in. Zowel de hoofdstad als de andere steden in het land kennen namelijk verschillende bars waar je lokale dranken en andere alcoholische versnaperingen kunt nuttigen. Op vakantie gaan in Litouwen geeft jou daarom een unieke ervaring en kan als een van de unieke reizen gezien worden.

About Author

Onlino