Steeds meer mensen gaan thuiswerken. De een vindt het fijn, de ander wat minder. Gelukkig hebben wij hieronder een aantal tips voor je opgesomd om het thuiswerken zo fijn mogelijk te maken, zodat je zowel fysiek als mentaal fit blijft. Lees je mee?

Tip 1: Goede werkplek

Het is belangrijk om te werken vanaf een goede plek. Dat houdt in dat je moet kunnen zitten op een fijne bureaustoel aan een bureau op de juiste hoogte. Zorg er ook voor dat je investeert in schermen, want als je een volledige werkdag naar beneden moet kijken naar een laptopscherm zal dat resulteren in nekklachten. Bovendien is het belangrijk om te werken in een ruimte waar je niet snel afgeleid zal raken. 

Tip 2: Neem voldoende pauzes

Veel mensen ervaren dat ze minder concentratie hebben als er vanuit huis wordt gewerkt. Om jezelf zo nuttig mogelijk te maken, is het belangrijk om voldoende pauzes in te lassen. Zo werk je niet te lang achter elkaar en ben je na je pauze weer gevuld met nieuwe energie. Ga bijvoorbeeld een rondje fietsen op de Stromer fiets, of maak een kleine wandeling. Kies in ieder geval elke dag een moment waarop je een half uur of langer gaat bewegen. 

Tip 3: Eet gezond

Om sportief en fit te blijven tijdens het thuiswerken is het van belang dat je niet tussendoor gaat snacken. De verleiding is misschien groot om wat lekkers te pakken uit de voorraadkast, maar probeer dit te vermijden. Begin de dag daarom met een gezond ontbijt waar veel vezels in zitten. Kies vervolgens voor een goede lunch en sluit de werkdag af met een gezond, zelfgemaakt diner. 

Tip 4: Doe tussendoor een klusje thuis

Acht uur achter elkaar naar jouw scherm staren is niet fijn. Probeer daarom tussendoor iets anders te doen, bijvoorbeeld een klusje thuis. Denk aan de was opvouwen, de vaatwasser uitruimen of de woonkamer stofzuigen. Hierdoor verzet jij je gedachten voor een moment zodat je daarna weer vol goede moed aan de slag kunt.

Tip 5: Ga sporten in de avond

Niets is fijner om de werkdag af te sluiten met een sportsessie. Dit is namelijk de ideale manier om fit te blijven. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de sportschool of ga een rondje hardlopen in de stad. Is het slecht weer? Geen probleem, want tegenwoordig bestaan er ook fietstrainers zoals de Wahoo Kickr. Deze blijft staan op zijn plek waardoor je vanuit jouw woonkamer een ronde kunt fietsen, bij weer of geen weer.

About Author

Onlino