Ben jij een echte kunstliefhebber en wil jij elk musea kunnen afvinken? Dan hebben wij goed nieuws, want hieronder zetten wij de vijf leukste kunsteden van Europa voor je op een rij. Het is namelijk erg interessant om ook eens andere kunststromingen en andere kunstenaars te ontdekken.

1. Parijs

Natuurlijk staat Parijs met stipt op nummer een. Hier vind je het grootste museum ter wereld, het Louvre. In dit museum hangt de Mona Lisa, kun je de Venus van Milo bewonderen en het museum zelf is ook al een kunstwerk op zich. Naast het Louvre kent Parijs nog meer dan honderd kleine en grote musea, waaronder Musée d’Orsay en het Georges Pompidou. De Franse hoofdstad is dus voor kunstliefhebbers zeker het bezoeken waard!

2. Barcelona

Naast dat Barcelona geliefd is onder mensen die willen genieten van zon en strand, is Barcelona ook een top bestemming voor kunstliefhebbers. Barcelona is namelijk gevuld met allerlei kunstwerken van Antoni Gaudí. Zo is hij het brein achter de Sagrada Família en onder andere het Casa Battló. Wanneer je fan bent van deze Catalaanse kunststroming moet je zeker een stedentripje richting Barcelona plannen. Ben je na jouw stedentripje terug en kun je geen genoegen krijgen van kunst? Je kunt de Kunstuitleen Amersfoort bezoeken om inspiratie op te doen.

3. Vaticaanstad

In Vaticaanstad, een kleine onafhankelijke staat in Rome, vind je een grote verzameling aan kunstwerken die afstammen uit de Renaissance. Zo heb je in Vaticaanstad de Vaticaanse musea: een groep musea die met elkaar is verbonden. Het zijn in totaal 26 musea, dus je bent hier niet gauw op uitgekeken.

4. Praag

Wanneer je in Praag bent, word je omringd door een en al kunst. Praag is namelijk al een plaatje op zich, maar met een aantal bezoeken aan wat kunstwerken maak jij jouw trip compleet. Zo kun je niet om de Karelsbrug heen: een enorme brug die over Praag ligt. Op deze brug staan dertig standbeelden in de barokstijl. Toch zijn de meeste beelden vervangen door namaakbeelden, aangezien de originelel standbeelden verweerd raakten. Daarnaast vind je in Praag veel kunstwerken van David Cerny, een Tsjechische kunstenaar.

5. Amsterdam

Lekker dichtbij, want in onze eigen hoofdstad vind je ook genoeg kunst. Amsterdam is namelijk ook rijkelijk gevuld met musea zoals het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum en het Stedelijk Museum. Nadat je de musea hebt bezocht kun je een rondje door Amsterdam lopen en de mooiste architecturen bewonderen. Wil je zelf ook kunst in huis halen? Je kunt kunst online kopen, zodat jij altijd een mooi pronkstuk aan de muur hebt hangen in jouw woonkamer.

About Author

Onlino